top

Digitalna štampa i plotovanje

puni kolor, crno-bela, mali ili veliki format, sve može

U današnje vreme, gotovo svi imamo nekakav štampač uz kompjuter. Kada je potrebno nešto u štampanoj formi, lako ćemo to sami izvesti.
Ali, šta kada je potrebno odštampati materijal većeg formata od A4, uz vrhunski kvalitet a da troškovi štampe budu najpovoljniji?

Ako tražite najkvalitetniju digitalnu štampu i papir na kome će ona zablistati u punom sjaju, na pravom ste mestu. Rival Copy štampa na najsavremenijim digitalnim uređajima koristeći kvalitetan papir i originalne tonere što garantuje kvalitet otiska.

Za nas je svaki klijent poseban izazov i prema svakom zahtevu se angažujemo svim svojim potencijalima. To je i jedan od razloga što uživamo veliko poverenje naših klijenata koji nam se ponovo vraćaju sa novim zahtevima i poslovima.
I nikada ih ne razočaramo!

Maksimalna veličina kolor digitalne štampe u ovoj tehnici je A3, a za crno-belu štampu maksimalni format je A0.

Digitalnu štampu možete dobiti na širokom spektru materijala:

Digitalna štampa
Materijal za štampu nam možete dostaviti na bilo kom mediju, uključujući tu i elektronsku poštu. Ako nemate pripremu za štampu a imate ideju, dođite, naši grafički dizajneri će Vam uraditi pripremu. Čak i ako nemate ideju, dođite, mi ćemo Vam napraviti idejno rešenje.
Naši grafički dizajneri imaju veliko iskustvo u dizajniranju poslovne dokumentacije, reklamnog materijala, brošura, časopisa, knjiga, pozivnica i svega što Vam može zatrebati od štampe.

Ako štampa ne može, plotovanje može

Kada treba odštampati grafičke radove, arhitektonske projekte, planove i crteže, plakate, slike i druge crteže ili sadržaje većih formata, tu dolazi do izbora plotovanja kao tehnike štampe. Plotovanje, kao i digitalna štampa, može da se uradi na različitim vrstama, kvalitetima i težinama papira ili samolepivih folija. Visina plotovanog materijala može biti maksimalno 120cm a širina može biti prilično veća (zavisno od materijala na kome se štampa).

Pored ranije navedenih vrsta papira, plotovanje može da se uradi i na:

Plotovanje
Kanvas - slikarsko platno je posebno interesantan materijal na kome se može plotovati. Ovo tehnikom mogu se izraditi prilično uverljive reprodukcije slika. Tekstura platna je vrlo slična slikarskom platnu. Nakon štampanja vrši se lakiranje koje dodatno doprinosi kvalitetu i produžava vek trajanja štampe zaštitom od fizičkih oštećenja i UV zraka. Platno se zatim zateže na blind ram koji je pravljen tako da se kasnije platno može dodatno zatezati bez potrebe za skidanjem sa rama ili rastavljanja rama.
Posebno zanimljiva tehnika je nanošenje slikarskih boja na odštampani rad, kada se dobije slika koja ima i reljef i deluje zaista fascinantno, što koriste i mnogi slikari danas.